Over Kinderpastor Liesbeth Winters - Jonas

Betrokken bij de leefwereld van basisschoolkinderen en met passie voor nieuwe vormen van geloof en zingeving. Zo kun je mij, kinderpastor Liesbeth Winters - Jonas (1964) uit Kraggenburg, Flevoland, in het kort beschrijven. Ik ben mijn loopbaan begonnen als kleuterleidster en heb bijna 30 jaar Godsdienstige Vorming op het Openbaar Onderwijs (PCGVO) gegeven. Ik houd ervan om kinderen te helpen zoeken naar hun persoonlijke geloofskaders. Hiervoor zet ik rituelen, gesprekken, spellen en verhalen in. Dankzij kindertheologiseren kan ik op een interactieve manier aansluiting vinden bij de beleefwereld van kinderen en ga ik met ze in gesprek over God en geloof.

 

Liesbeth Winters - Jonas als kinderpastor in het kort

  • Dichtbij de beleefwereld van basisschoolkinderen
  • Gedreven om nieuwe vormen voor geloof en zingeving te vinden
  • Heeft bijna 30 jaar GVO verzorgd
  • Geloofswegen zoeken met rituelen, gesprekken, spellen en verhalen
  • Kindertheologiseren: met kinderen nadenken over God en geloof
  • Hbo Theologie – Godsdienst Pastoraal Werk
  • Voorganger in kinder- en gezinsvieringen
  • Pastorale begeleiding aan jonge mensen en mensen met verstandelijke beperking
  • Gepassioneerd in het ontwikkelen van zingevingsprojecten

 

Liesbeth Winters - Jonas: theologische duizendpoot

Ik heb de theologische hbo-opleiding Godsdienst Pastoraal Werk gedaan. Op een bepaald moment ontstond bij mij de behoefte om me meer bezig te houden met geloof. Ik ben toen de theologieopleiding gaan doen. Sindsdien word ik regelmatig gevraagd als voorganger in kinder- en gezinsvieringen. Als kinderpastor ben ik niet verbonden aan een vaste kerkgemeenschap. Persoonlijk ben ik lid van de PKN te Kraggenburg. Naast het voorgaan in vieringen geef ik ook pastorale begeleiding aan jonge mensen en mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast ontwikkel ik zingevingsprojecten voor landelijke en regionale organisaties. Kind op Maandag en het spel Op pad met Abraham zijn hier voorbeelden van.

Afbeelding aside
Top <h4>pastorliesbethjonas.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.pastorliesbethjonas.nl/over-liesbeth/">Over Liesbeth</a></li> <li><a href="https://www.pastorliesbethjonas.nl/ontwikkelen-zingevingsprojecten/">Ontwikkelen zingevingsprojecten</a></li> <li><a href="https://www.pastorliesbethjonas.nl/kindercoaching-en-pastoraat/">Kindercoaching en pastoraat</a></li> <li><a href="https://www.pastorliesbethjonas.nl/rouw-en-verlies/">Rouw en verlies</a></li> <li><a href="https://www.pastorliesbethjonas.nl/portfolio/">Portfolio</a></li> <li><a href="https://www.pastorliesbethjonas.nl/kind-in-de-kerk-en-op-school/">Kind in de kerk en op school</a></li> <li><a href="https://www.pastorliesbethjonas.nl/scholing-en-intervisie/">Scholing en intervisie</a></li> <li><a href="https://www.pastorliesbethjonas.nl/projecten-rouw-en-verlies/">Projecten Rouw en Verlies</a></li> <li><a href="https://www.pastorliesbethjonas.nl/ontwikkeling-en-onderzoek/">Ontwikkeling en onderzoek</a></li> <li><a href="https://www.pastorliesbethjonas.nl/contact/">Contact</a></li> <li><a href="https://www.pastorliesbethjonas.nl/bel-me-terug/">Bel me terug</a></li> <li><a href="https://www.pastorliesbethjonas.nl/tarieven/">Tarieven</a></li> <li><a href="https://www.pastorliesbethjonas.nl/privacy/">Privacy statement</a></li> </ul>