Liesbeth Winters - Jonas ontwikkelt zingevingsprojecten

Geloof is persoonlijk en niemand kan het je opdringen. Je kunt het alleen in jezelf voelen. Als kinderpastor laat ik kinderen daarom graag zelf nadenken en voelen wat geloof voor hen betekent. Ik ga er met hen op een creatieve en praktische manier mee aan de slag. Kinderen hebben veel vragen rondom geloven. Ze zijn vaak eerlijk en open en komen met vragen die je als volwassene niet zo snel zou bedenken. Met diezelfde open blik van kinderen ontwikkel ik zingevingsprojecten. Ik ga in gesprek met kerken, organisaties en scholen en ontdek waar ze naar op zoek zijn en wat zij belangrijk vinden. Zo ontwikkel ik nieuwe zingevingsprojecten, die bestaan uit materialen, spellen of lessen. Ook kan ik coachingstrajecten van een of enkele dagdelen bieden waarin ik bijvoorbeeld leerkrachten of jeugdwerkers begeleid.

 

Zingevingsprojecten van Liesbeth Winters - Jonas in het kort

  • Creatief en praktisch bezig zijn met geloof en zingeving
  • Als kinderpastor kinderen begeleiden rondom geloofsvragen
  • Zingevingsprojecten ontwikkelen vanuit de belevingswereld van een kind
  • Projecten voor kerken, organisaties en scholen bedenken
  • Materialen, spellen en lessen uitwerken en leerkrachten en jeugdwerkers coachen
  • Bedenker van Jona-wandeling en Bijbels doe-spel ‘Op pad met Abraham’
  • Hoofdredacteur IKOS-onderwijs 
  • Auteur en ontwikkelaar van Kind op Maandag en Kleur in de Kerk
  • Lesseries ontwikkelen voor Godsdienstig Vormings Onderwijs (GVO)
  • Ontwikkelaar van Land van Verwondering 

 

Liesbeth Winters - Jonas heeft de open blik van een kind

Op een creatieve manier heb ik uiteenlopende zingevingsprojecten ontwikkeld, van de Jona-wandeling en het Bijbels doe-spel ‘Op pad met Abraham’ tot lesseries voor Godsdienstig Vormings Onderwijs op openbare basisscholen (GVO). Voor Kind op Zondag  (kindernevendiensten) ben ik auteur. Ook ben ik hoofdredacteur voor Op weg met Verhalen, een levensbeschouwelijke vormingsmethode uitgegeven door IKOS-onderwijs. Verder heb ik meegewerkt aan De Wereld van Verschil. Dit is een hulpmiddel voor gezinnen die in de rouw zijn en het kan voor hen letterlijk verschil maken. In 2018 ben ik het project Land van Verwondering gestart. Geïnspireerd op Godly Play en kindertheologiseren wordt een Bijbelverhaal verteld. Daarbij maakt de verteller gebruik van poppetjes en ander materiaal. Daarna volgt een gesprek, zodat de kinderen nadenken over het verhaal en het leven. Tot slot gaan ze creatief aan de slag om het verhaal te laten landen. Neem gerust contact met mij op om de zingevingswens van uw organisatie te bespreken.

Top <h4>pastorliesbethjonas.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.pastorliesbethjonas.nl/over-liesbeth/">Over Liesbeth</a></li> <li><a href="https://www.pastorliesbethjonas.nl/ontwikkelen-zingevingsprojecten/">Ontwikkelen zingevingsprojecten</a></li> <li><a href="https://www.pastorliesbethjonas.nl/kindercoaching-en-pastoraat/">Kindercoaching en pastoraat</a></li> <li><a href="https://www.pastorliesbethjonas.nl/rouw-en-verlies/">Rouw en verlies</a></li> <li><a href="https://www.pastorliesbethjonas.nl/portfolio/">Portfolio</a></li> <li><a href="https://www.pastorliesbethjonas.nl/kind-in-de-kerk-en-op-school/">Kind in de kerk en op school</a></li> <li><a href="https://www.pastorliesbethjonas.nl/scholing-en-intervisie/">Scholing en intervisie</a></li> <li><a href="https://www.pastorliesbethjonas.nl/projecten-rouw-en-verlies/">Projecten Rouw en Verlies</a></li> <li><a href="https://www.pastorliesbethjonas.nl/ontwikkeling-en-onderzoek/">Ontwikkeling en onderzoek</a></li> <li><a href="https://www.pastorliesbethjonas.nl/contact/">Contact</a></li> <li><a href="https://www.pastorliesbethjonas.nl/bel-me-terug/">Bel me terug</a></li> <li><a href="https://www.pastorliesbethjonas.nl/tarieven/">Tarieven</a></li> <li><a href="https://www.pastorliesbethjonas.nl/privacy/">Privacy statement</a></li> </ul>