Ontwikkeling en onderzoek

Afbeelding van Kindertheologiseren

Kindertheologiseren

Als kinderpastor maak ik mij er in Nederland hard voor om kindertheologiseren onder de aandacht te brengen. Simpel gezegd, is kindertheologiseren met kinderen nadenken over God en geloof. Kinderen worden hierbij uitgenodigd om te vertellen over eigen ervaringen met betrekking tot een gekozen thema en vanuit die ervaringen maakt de gesprekleider een link met het geloof. Ik leid mensen op om de rol van gespreksleider te kunnen uitvoeren door hen de didactiek van kindertheologiseren te leren.


Afbeelding van Lezingen over Kindertheologiseren

Lezingen over Kindertheologiseren

Tijdens de conferenties van het Netwerk voor Europese Kindertheologie heb ik samen met Henk Kuindersma een lezing gegeven in Salzburg (2017) en in Praag (2019).


Afbeelding van Jeugd- en jongerenwerk

Jeugd- en jongerenwerk

Voor de Gereformeerde Kerk in Hasselt heb ik als kinderpastor al het jeugd- en jongerenwerk verzorgd in samenwerking met een groep enthousiaste vrijwilligers.


Afbeelding van Onderzoek

Onderzoek

Onderzoek in jonge gezinnen naar zingeving en geloofsopvoeding: voor een kerkgemeenschap heb ik gesprekken gevoerd met gezinnen binnen de geloofsgemeenschap. Aan de hand van de antwoorden op vragen over zingeving en geloofsopvoeding heeft de kerk een toekomstvisie met betrekking tot jonge kinderen ontwikkeld.


Top <h4>pastorliesbethjonas.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.pastorliesbethjonas.nl/over-liesbeth/">Over Liesbeth</a></li> <li><a href="https://www.pastorliesbethjonas.nl/ontwikkelen-zingevingsprojecten/">Ontwikkelen zingevingsprojecten</a></li> <li><a href="https://www.pastorliesbethjonas.nl/kindercoaching-en-pastoraat/">Kindercoaching en pastoraat</a></li> <li><a href="https://www.pastorliesbethjonas.nl/rouw-en-verlies/">Rouw en verlies</a></li> <li><a href="https://www.pastorliesbethjonas.nl/portfolio/">Portfolio</a></li> <li><a href="https://www.pastorliesbethjonas.nl/kind-in-de-kerk-en-op-school/">Kind in de kerk en op school</a></li> <li><a href="https://www.pastorliesbethjonas.nl/scholing-en-intervisie/">Scholing en intervisie</a></li> <li><a href="https://www.pastorliesbethjonas.nl/projecten-rouw-en-verlies/">Projecten Rouw en Verlies</a></li> <li><a href="https://www.pastorliesbethjonas.nl/ontwikkeling-en-onderzoek/">Ontwikkeling en onderzoek</a></li> <li><a href="https://www.pastorliesbethjonas.nl/contact/">Contact</a></li> <li><a href="https://www.pastorliesbethjonas.nl/bel-me-terug/">Bel me terug</a></li> <li><a href="https://www.pastorliesbethjonas.nl/tarieven/">Tarieven</a></li> <li><a href="https://www.pastorliesbethjonas.nl/privacy/">Privacy statement</a></li> </ul>